Ünnepi tárlatok nyíltak a Szegedi Dóm Látogatóközpontban

Ünnepi tárlatok nyíltak a Szegedi Dóm Látogatóközpontban

Eltérő anyagú, formájú, technikájú, mégis azonos üzenetet közvetítő alkotásokból nyíltak tárlatok a Szegedi Dóm Látogatóközpontban november 26-án. Az amatőrök által készített betlehemekből és a neves Kárpát-medencei képzőművészek műveiből rendezett kiállítás is a közelgő ünnepre hangolja a látogatókat. A tárlatokat Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök nyitotta meg.

A látogatóközpont előterében az egyházmegye „Nem lehet csoda nélkül élni” címmel meghirdetett betlehemkészítő pályázatára beérkezett alkotások tekinthetők meg.

A tárlaton bemutatott 33 pályamű más-más technikával és anyagból készült. Pályáztak mézeskalácsból, kartonból, tojástartóból, kukoricacsuhéból, filcből, sőt kagylókból és legóból készített betlehemmel is.

A látogatóközpont belső termében Karácsony felé címmel nyílt képzőművészeti tárlat, amelynek keretében Kárpát-medencei, Kossuth-, Munkácsy- és Nívódíjas művészek 18 alkotását tekinthetik meg a látogatók.

Hírdetés

A kiállított festmények, kerámiák, tűzzománc művek, kisplasztikák és textilképek az ünnep témáját és üzenetét tükrözik, Jézus születéséről, a Szent Család harmóniájáról és a szeretet öröméről közvetítenek üzenetet.

„A betlehemi jelenet szimbólummá vált mindenki számára, függetlenül vallásos hitétől: a család, az igazi szeretet, a belső béke szimbólumává” – fogalmazott Kiss-Rigó László a megnyitón.

Forrás: Délmagyar.hu

Fotó: Kuklis István / Délmagyar.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »