Ünnepi köntösbe bújik a tízéves Kolozsvári Magyar Napok

Ünnepi köntösbe bújik a tízéves Kolozsvári Magyar Napok

A szokottnál is ünnepibbnek ígérkezik a kolozsvári magyarság idei, jubileumi ünnepe: az augusztus 17-25. között zajló Kolozsvári Magyar Napokon számos rangos rendezvénnyel emlékeznek meg az elmúlt tíz év magyar térfoglalásairól.
„Nem akarjuk magunkat ünnepelni, de tíz év mégis tíz év” – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Gergely Balázs főszervező annak kapcsán, hogy tizedik kiadásához érkezett a kolozsvári és egyben erdélyi magyarság legnagyobb rendezvénysorozata, a Kolozsvári Magyar Napok.

A pár nap múlva kezdődő, augusztus 17-25. között zajló magyar ünnep így a megszokottnál is ünnepibb lesz,

Hírdetés

a szervezők rangos eseményekkel emlékeztetnek arra, hogy immár egy évtizedes a kolozsvári rendezvény és az abból kinövő magyar napok-mozgalom. A Főtéren szabadtéri kiállítással idézik meg az elmúlt tíz év legemlékezetesebb pillanatait, de más erdélyi városok magyar ünnepeiből is nyújtanak egy kis ízelítőt.

Gergely Balázs szerint az ünneplés mellett arra törekszenek, hogy a kilenc nap programja „színesebb, kedvesebb és bűbájosabb”, szervezése operatívabb legyen.

Az ünnepi kiadás létrejöttében nagy szerepe van a magyar kormány, a kolozsvári magyar vállalkozói szféra, illetve a polgármesteri hivatal anyagi támogatásának, utóbbival idén volt a legjobb az együttműködés, értékelt Gergely Balázs.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »