Ünnepi címlappal megjelent a Kassai Figyelő decemberi száma

Ünnepi címlappal megjelent a Kassai Figyelő decemberi száma

A karácsonyi csodáról, annak megéléséről írt lapindító cikket Kováts Róbert, a Csehszlovák huszita egyház vikáriusa, ami afféle lelki balzsamként is hat az emberre ezekben a nehéz adventi időkben, és arra biztat bennünket, kövessük a csillagunkat.

Egy kassai magyar hazafiról, Bocatius Jánosról is olvashatunk, de természetesen napjaink realitása, a lockdown sem marad ki. A nemzeti újrakezdési program is „szóba kerül”, mely jövőre újdonságokkal szolgál.

Robotasszisztált terápiák címmel a kassai Talentum Cassoviensis Alapítvány tevékenységébe nyerünk betekintést. Béres József kivételes emberről, a Béres-csepp feltalálójáról személyes hangvételű visszaemlékezést írt Nagy Géza.

Hírdetés

Porcelánbabák bűvöletében él a bodrogszentmáriai Fucsko Angéla, akinek csodálatos gyűjteménye már csaknem ötszáz babából áll. Hogy miként lett szenvedéje a babák és más tárgyak gyűjtése, arról mesél a Figyelőnek.

A Beneš-dekrétumok ügye is górcső alá kerül, mivel idén van 75 éve annak, hogy a felvidéki magyarok deportálása elkezdődött. A Múltidéző rovatban pedig ezúttal az ún. Nagy Kaszinó szecessziós épületét mutatják be.

Két jeles kulturális eseményről, az Egressy Béni Országos Színjátszó fesztiválról és a Kazinczy Napokról is olvashatunk a havilapban.

Csala Andrásné Erdélyi Kornélia, a Kassai Polgári Klub alapítója, akit mindenki csak Lia néven ismert, idén lenne 80 éves. Tiszteletére emléktáblát lepleztek le Kassán és egy neki szentelt 72 oldalas kiadványról is hírt kapunk.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »