Ünnepélyes fogadtatásban részesült a szlovákiai kajaknégyes

Rendkívüli üdvözlő tömeg gyűlt össze tegnap a bécsi reptéren. Komáromból, Somorjából és Nyitranovákból is több mint harminc ember érkezett, hogy köszöntsék és üdvözöljék a riói olimpiáról hazaérkező ezüstérmes kajaknégyest. A négy olimpiai ezüstérmest a barátnőiken kívül a barátaik és az ismerőseik üdvözölték, mégpedig hangos „Köszönjük” kiáltásokkal.

 

A négyesnek, Myšák Denisnek (20), Vlček Eriknek (34), Tarr Györgynek (37), valamint Linka Tibornak (21) az egykori edző és menedzser, Soós Tibor is eljött gratulálni.

 

„Nem sírtam, de titkolni sem fogom, hogy kicsit kicsordult a könnyem”

 

vallotta be Soós, aki már hosszabb ideje nem dolgozik edzőként Komáromban.

Fotó: čas.sk

 

Ennek ellenére a „saját gyermekeit” – a kajaknégyest – mindig figyelmesen nyomon követte, és a Rióból való hazatérésük ünnepélyes fogadásáról pedig nem maradhatott le.

 

Az egykori komáromi edző szerint a jelenlegi szlovákiai kajaknégyes ereje éppen a különlegességében lakozik.

 

Fotó: sport24.aktualne.atlas.sk

 

„Nagyszerű, hogy két különböző generáció ül egy kajakban. Az idősebbeket az egó és a becsvágy szele simítja, míg a fiatalokat az alázat és a remek hozzáállás.”

 

Somorján vastaps és éljenzés köszöntötte Linka Tibort és Farkas Vincét

 

Csütörtök este 19.00 órakor a somorjai Főtéren, a városháza előtt ünnepelték a riói olimpia hőseit: Linka Tibort, olimpiai ezüstérmes kajakost (1000m K4, ezüst érem) és Farkas Vince (1000m C1, 10. hely) kenust.

 

Őry Tibor felvétele.

 

Tibor és Vince sem akarta elhinni azt a rendkívüli szeretetáradatot, mert valljuk be, egy kis csallóközi város nem minden nap büszkélkedhet hasonló kimagasló világteljesítményekkel.

 

Őry Tibor felvétele.

 

Nagy Jakub paraolimpikon számára még csak most következnek el a nagy események, de amikor könnyeivel küszködve el-elcsukló hangon köszönte meg a városnak a támogatást és biztatást akkor már a téren szem nem maradt szárazon.

 

Őry Tibor felvétele.

 

Forrás: somorja.sk/sport24.sk/čas.sk

Nyitókép: čas.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »