Ünnepelt a kürti Majer István cserkészcsapat

Ünnepelt a kürti Majer István cserkészcsapat

Harmincadik születésnapját ünnepelte a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség 22. számú csapata, mely nemcsak Kürtön, de a régióban és a szövetség berkeiben is erősíti a cserkészet létjogosultságát, és élteti az ifjúságot nevelő mozgalom szellemiségét. Harminc évvel ezelőtt Danczi Mónika alapította a csapatot, melynek névadójául Majer Istvánt (1813–1893), a községben tíz évig működő plébánost, tudóst, tanítót választotta.

Az elmúlt évek alatt a csapat vezetője volt még Végh Sütő Szilvia. Jelenleg Jávorka Orsolya a csapatparancsnok, akinek munkáját a harminc év alatt kinevelt cserkészvezetők, a Kürti Cserkészszülők Klubja és kürti cserkészpártolók segítik. Jó kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal, az egyházközséggel és a helyi közösségekkel is.

Az ünnepségen jelen volt Kürt polgármestere, Téglás János, Csémi Szilárd Kismedve, az SZMCS ügyvezető elnöke, a szőgyéni 32. számú Szent Mihály cserkészcsapatból Berényi Kornélia és Leboc Szabolcs. A hálaadó szentmisét Puss Sándor és Maga Péter lelkiatyák mutatták be.

Hírdetés

Az egész napon át tartó rendezvény gazdag programot kínált a csapat minden korosztályának.

Hírportálunk nevében további, Istentől megáldott „Jó munkát!” kívánunk a 22. számú Majer István cserkészcsapatnak!

Berényi Kornélia és Danczi Ákos felvételei. 

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »