Uniós pénzek útjavításra a Vásárhely–Régen–Szeretfalva-szakaszon

Uniós pénzek útjavításra a Vásárhely–Régen–Szeretfalva-szakaszon

Valamivel több, mint 31 millió euró értékű finanszírozást biztosít az Európai Unió a Marosvásárhely–Szászrégen és a Szászrégen–Szeretfalva, vagyis a 15-ös és a 15A jelzésű országutak javítására – az összeg kiutalását jóvá is hagyta az Európai Bizottság.

regenut65_b

A projekt teljes értékét 37 millió euróra becsülik, a visszamaradó közel 6 millió eurót a romániai hatóságoknak kell állniuk. A tervezett beruházás révén teljesen új burkolatot kap a Vásárhely és Régen közötti 25 kilométeres, valamint a Régen és Szeretfalva közötti 47 kilométeres szakasz. A projektet egyébként a közlekedési ágazati program keretében finanszírozza az Európai Unió, a pénzek még a 2007–2013-as költségvetési ciklusból állnak rendelkezésre.

A munkálatokat az említett útszakaszokon egyébként még 2013-ban elkezdték, azonban anyagi erőforrás híján abba kellett hagyni. A romániai hatóságok ugyanakkor az építési munkálatokat végző osztrák Strabag vállalatot azzal vádolták meg, hogy nem megfelelő minőségű munkát végez.

„Ez a projekt is bizonyítja, hogy az Európai Bizottság mennyire odafigyel a romániai közlekedési infrastruktúra korszerűsítésére és fejlesztésére. A fontos Maros és Beszterce-Naszód megyei településeket összekötő utak felújítása jobb közúti kapcsolatot teremt az ország közepén, és megteremti a biztonságosabb és gyorsabb közlekedés feltételeit” – nyilatkozta a finanszírozás odaítélését követően Corina Creţu regionális politikákért felelős biztos.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »