Uniós pénzből fejlesztik Félixfürdőt, 14 millió lejből újul meg a népszerű üdülőhely

Uniós pénzből fejlesztik Félixfürdőt, 14 millió lejből újul meg a népszerű üdülőhely

Európai uniós finanszírozással, 14 millió lejes beruházás keretében újul meg a Nagyvárad melletti Félixfürdő. A váradszentmártoni önkormányzat a szomszédos Püspökfürdőt is hasonló módon fejlesztené.
Több mint 14 millió lejes beruházás keretében kap új arculatot a Nagyvárad melletti Félixfürdő a Regionális Operatív Program keretében finanszírozást nyert pályázat révén.

Az Északnyugati Fejlesztési Régió tájékoztatása szerint a váradszentmártoni önkormányzat által benyújtott projekt finanszírozásából több mint 12,6 millió lej a vissza nem terítendő uniós támogatás.

Hírdetés

A román turizmus lótusza című pályázat elkészítését még márciusban jelentette be Cristian Laza, a megyeszékhellyel szomszédos község polgármestere. A község – melyhez egyébként a Félixfürdővel szomszédos Püspökfürdő is tartozik – vezetése elsősorban a fürdőtelep infrastruktúráját tenné rendbe az uniós pénzből.

Az elöljáró akkor a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy

a beruházás történelmi jelentőségű a fürdőtelep fejlesztése szempontjából, ennek keretében egyrészt Félixfürdő főutcája újulna meg, de a központi piac környékét is rendeznék

és a mozgóárusok többéves problémáját is megoldanák.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »