Unicef: ​​Szíriában félmillió gyermek él ostromlott övezetben

Unicef: ​​Szíriában félmillió gyermek él ostromlott övezetben

A Szíriában az ostromlott területen élő gyermekek száma közel egy év alatt megduplázódott, vagyis félmillió, közölte az Egyesült Nemzetek Gyermekalapja vasárnap.

Ahogy az erőszak továbbra tombol Szíriában, a háborús övezetben élő gyermekek száma megduplázódott.
Közel 500.000 gyermek él 16 ostromlott területen szerte az országban, szinte teljesen el vannak vágva a humanitárius segítségnyújtástól és az alapvető szolgáltatásoktól, írja a jelentés.

Az UNICEF szerint egyedül Kelet-Aleppoban 100.000 gyermek él ostrom alatt.

Mivel a biztonságos területek nincsenek, ezért a gyermekek pincékben létrehozott játszótereken, iskolákban és kórházakban vannak.
Az egyik ostromlott területen, egy csoport önkéntes épített egy földalatti bunkerben játszóteret, ahova átlagosan mintegy 200 gyermek jön minden nap.
Egy másik ostromlott területen, egy föld alatti iskolában 50 lány tanul.

Több millió szír ember élete vált egy végtelen rémálommá – különösen a több százezer ott élő gyermeknek.
Gyerekek meghalnak és megsérülnek, megnyomorodnak és nem is csoda, hogy túlságosan is félnek iskolába menni, vagy akár játszani. Kevés az élelmiszer és alig van orvosi ellátás a túléléshez.

Ahogy a konfliktus közeledik hatodik évéhez, az UNICEF újra felszólítja valamennyi felet, hogy szüntessék meg a az ostromot Szíriában, és tegyék lehetővé a feltétel nélküli és tartós humanitárius hozzáférést minden területen az ország egész területén, írja a jelentés.

Fotó: © Anton Novoderezhkin / TASS

magyartudat.com

 


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »