Ungváry Krisztián: "Ha Dobrev Klára lennék és hatalomra szeretnék jutni, biztos Márki-Zay Péterre szavaznék"

Ungváry Krisztián: "Ha Dobrev Klára lennék és hatalomra szeretnék jutni, biztos Márki-Zay Péterre szavaznék"

Ha Dobrev Klára lennék és hatalomra szeretnék jutni, biztos Márki-Zay Péterre szavaznék

– írja saját közösségi oldalán Ungváry Krisztián történész.

Ungváry szerint sokan nem értik az előválasztás igazi tétjét. Ez nem arról szól, hogy az ellenzék győzelme esetén kié lesz a politikai hatalom. Ez a kérdés ugyanis gyakorlatilag már az előválasztás első fordulójával eldőlt: azé a párté, amelyik a legnagyobb frakciót adja és amely emellett a legkönnyebben talál közös nevezőt a többi leendő kormánypárti frakciók többségével.

„Csak baloldali szavazatokkal sem 2010-ben, sem 2014-ben, sem 2018-ban nem lehetett választást nyerni. Ráadásul a mostani előnytelen és torz választási rendszerben az ellenzék csak akkor nyerhet, ha tömegesen vonz be jobboldali szavazókat is.”

Hírdetés

Hozzátette, hogy a jobboldali szavazók megszólítása nem fog menni baloldali jelölttel. Úgy gondolja, hogy hiába gondolják azonban sokan Dobrev Klárát az okosabbnak és felkészültebbnek, mindez mit sem ér ha azok nincsenek megszólítva, akik sem a Fideszből, sem a Gyurcsány-kormányból nem kérnek.

Ungváry Krisztián kiemelte, hogy bár a DK törzsszavazóinak ez nyilván érzelmi kérdés és majd le fognak szavazni a fideszes trollokkal karöltve Dobrev Klárára.

„Lelkük rajta, ha a Fidesz hasznos idiótáiként épp ők akadályozzák meg Dobrev Klára politikai hatalomra jutását. Azok azonban, akiknek az ő politikája tényleg fontos, ha kicsit is józanul mérlegelnek, nem tehetnek mást mint MZP-re szavaznak.”

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »