Ungár szerint ziccer beállni Puzsér mögé – A Jobbik elnöke is megfontolandónak tartja ezt

Az atv.hu szerint Ungár Péter levélben győzködte párttársait arról, mekkora lehetőség az LMP-nek, ha egységesen támogatja Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségét. Ez érvelése szerint megalapozná a Jobbik és az LMP együttműködését is. A portálhoz kiszivárogtatott írásában a politikus újra óvta az LMP-t a ki utálja jobban Orbán Viktort versenytől, azt írta, az LMP-ben mindig voltak jobboldaliak.

Pártja helyzetét elemezve felveti, hogy koordinálhatnának az MSZP-vel is, hogy kikerüljenek a gödörből, amelyben most vannak és amiből úgy kell kimászniuk, hogy közben az országot is magukkal húzzák, különben semmi értelme a küszködésnek.

Hírdetés

Szerinte nincs értelme pontosan abba az irányba továbbmenniük, amerre eddig, úgy véli, a radikálisabb helyett a visszafogottabb stílussal, a centrális erőtérrel szembeni még szélesebb koalícióval győzhető csak le a Fidesz. Ungár szerint Puzsér első nyilatkozatai alapján látszik, hogy az LMP-nek nem kellene feladnia elveit.

Közben az Indexnek Sneider Tamás, a Jobbik elnöke azt mondta, a pártok közül az LMP XXI. századi, számára elfogadhatóan változott az elmúlt időben, sok programpontja kompatibilis a Jobbikéval. Ángyán József ugyanolyan népszerű a jobbikosok és az LMP-sek körében, a környezetvédelem is mindkét párt kiemelt témája. Puzsér polgárpukkasztó, de magára tudja vonni a figyelmet, átgondolandó, mit hozhat az ő támogatása.

24.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »