Undorító, milyen trükkel akarnak pénzt szerezni a telefonos csalók

A főleg Baranya megyében garázdálkodó telefonos csalók azt használják ki, hogy beteg gyerekeket senki sem fosztana meg a támogatási lehetőségtől. Ezért a bűnözők orvosnak adják ki magukat a hívás során, és azt állítják, súlyos beteg gyerekek sürgős, külföldi műtétjére gyűjtenek készpénzben adományokat – írja a Bama.

Egyelőre nem tudni, hány embert tudtak átverni a csalók, de többeknek is gyanússá váltak a hívások, ezért kutakodni kezdtek. Egy komlói esetben például a helyi kórház gyermekosztályán fekvő beteg transzplantációs műtétjéhez kérte a magát doktornak valló a készpénzadományt – Komlón azonban nincs gyermekosztály. Más esetben pedig némi nyomozás után az derült ki, hogy nem is él az adott településen szívátültetésre szoruló gyerek.

A rendőrség azt javasolja, hogy a hasonló telefonos kérésnek senki ne tegyen eleget, senki ne fizessen, a kórház és az orvosok ugyanis nem gyűjtenek készpénzt, az adományokat általában bankszámlákra várja az adott kórházat támogató alapítvány. Ezért ilyen esetben érdemes azonnal értesíteni a rendőrséget, és feljegyezni a hívó fél telefonszámát.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »