"Undorító incidensnek" nevezte az újságíró megölését a szaúdi trónörökös

"Undorító incidensnek" nevezte az újságíró megölését a szaúdi trónörökös

"Undorító incidensnek" nevezte szerdán Dzsamál Hasogdzsi szaúd-arábiai újságírónak az isztambuli főkonzulátuson történt meggyilkolását Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös, aki kijelentette, hogy Rijád együttműködik Ankarával.

A “sivatagi Davosként” emlegetett rijádi nemzetközi befektetési fórumon felszólalva a trónörökös úgy vélte, hogy nem szakadnak meg a Törökországgal fenntartott kapcsolatok.

A trónörökös, aki most először szólalt meg az október 2-i gyilkosság után, kijelentette:

“Az incidens nagyon szomorú minden szaúdi számára. Ez undorító és teljességgel indokolhatatlan incidens”. “A bűnözőket bíróság elé kell állítani, és végül az igazság győzni fog”

Hírdetés

– tette hozzá.

Előzőleg a török elnöki hivatal közölte, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök és Mohamed bin  Szalmán szerdán megvitatta a “Hasogdzsi meggyilkolásának tisztázását célzó közös erőfeszítéseket”. 

A The Washington Post című amerikai lap szaúdi munkatársa, aki élesen bírálta a szaúdi abszolút monarchiát, október 2-án tűnt el, miután bement az isztambuli szaúdi főkonzulátusra, hogy a közelgő esküvőjéhez szükséges dokumentumokat intézze. A szaúdi magyarázat szerint az újságíró dulakodás közben életét vesztette, török sajtóbeszámolók szerint viszont brutális módszerekkel meggyilkolták. A gyilkosság miatt több nyugati ország és jelentős pénzintézet küldöttsége lemondta a részvételt a rijádi konferencián. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »