Unalmas román főpróba a spanyolok elleni kolozsvári meccs előtt

Unalmas román főpróba a spanyolok elleni kolozsvári meccs előtt

A csereként beállt Nicușor Stanciu második félidőben lőtt góljával Románia Európa-bajnokságra készülő labdarúgó-válogatottja 1-0-ra legyőzte Litvánia legjobbjait a Giurgiuban rendezett barátságos mérkőzésen. 

rou-litv4_b

Ez a tény a szerda esti összecsapás egyetlen pozitívuma a hazaiak számára, ugyanis az eseménytelen, unalmasan csordogáló találkozó alapján helytállónak tűnik a brit Daily Mirror elemzése, amelyben a nyári franciaországi kontinensviadal csoportkörének esélytelenjei közé sorolták a piros-sárga-kékeket.

Anghel Iordănescu szövetségi kapitány is elismerte, hogy tartalékos felállásban kezdő válogatottja többször is „üresjáratban” mozgott a pályán, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a 90 perc során sok cserét hajtott végre, a csapatjáték pedig még nem kovácsolódott össze. Ismét panaszkodott arra, hogy több futballistája nem kap főszerepet klubcsapatában, ez pedig meglátszik a válogatott teljesítményén is.

„Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékkal viszont nem. A teszt hasznos volt, az pedig egyértelmű, hogy fejlődnünk kell. Abban biztos vagyok, hogy a felkészülés után teljesen más arcát mutatatja majd a válogatott a kontinensviadalon” – mondta a szakember, aki már a vasárnap esti, Spanyolország elleni barátságos összecsapásra is kevésbé elkényelmeskedő hozzáállást ígér. „Most pihentettem a selejtezők kulcsembereit, így Spanyolország ellen változni fognak a szerepelők, a felállás viszont nem” – magyarázta Iordănescu. A Kolozsvár Arénában 21.45-kor kezdődő találkozót a DolceSport sugározza majd élőben.

Magyarország legjobbjai szombaton Horvátország válogatottjával mérkőznek meg Budapesten, de Bernd Storck szövetségi kapitány már korábban is hangsúlyozta, hogy ezt a próbát többnek tartja egyszerű barátságos mérkőzésnél. A német szakember egyébként a Kicker lapnak nyilatkozva jómaga is az Eb esélytelenjei közé sorolta csapatát, de ennek ellenére hangsúlyozta: „bosszantani szeretnék” majd az ellenfeleket.

„A célunk a nyolcaddöntő. Ez az álmunk, s ezért mindent meg is teszünk. Ahhoz, hogy továbbjussunk, egy meccset mindenképp meg kell nyernünk” – magyarázta a Portugáliával, Izlanddal és Ausztriával egy csoportban lévő magyarok kapitánya. A magyar–horvát barátságos mérkőzést szombaton 19 órától az M4 Sport élőben közvetíti.

Ugyanaznap lesz a Németország–Anglia és az Oroszország–Litvánia felkészülési mérkőzés is, míg a házigazda franciák pénteken vendégeskednek a hollandoknál. Horvátország különben szerda este 2-0-ra legyőzte Izraelt egy barátságos mérkőzésen, de csapatkapitányát, Darijo Srnát súlyosnak tűnő bokasérülés miatt kellett idő előtt lecserélni.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »