Ultimátum a Sportklubnál – Hodos az „állami” gondokról

Ultimátum a Sportklubnál – Hodos az „állami” gondokról

Nagy zakót kapott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata kedd este a Mol Ligában: Tom McCarthy tanítványai ezúttal 10-4-re kaptak ki a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként, és így – sorozatban öt vereség után – nyolc ponttal az összesített utolsó előtti, tizedik helyén állnak. 

hodos laszlo_kr_1_bHodos László

Ezt egyfajta végszónak tekintette a hargitai együttes vezetősége, mert később rövid közleményben, hivatalos Facebook-oldalukon jelentették be, hogy az utóbbi időszak „negatív eredménysorozata” miatt azonnali hatállyal megválnak a légiósaik nagy részétől és ultimátumot adtak a kanadai vezetőedzőnek. „Egyéb szükséges lépéseket is sürgősen megteszünk a helyzet javítása érdekében” – tették hozzá a közösségi oldalon olvasható bejegyzésben.

Az elégedetlen szurkolók ezúttal sem rejtették véka alá panaszaikat, amely többek között a klubvezetőt, Hodos Lászlót célozták. A Krónika megkeresésére az egyesület elnöke rámutatott, hogy ez nem lepte meg, mert szerinte „könnyebb rombolni, mint építeni”, a drukkerek pedig nincsenek azzal tisztában, hogy egy állami támogatású, a sportminisztérium égisze alatt működő klubnál nehezebb a feladat, mint a privát csapatoknál. „Pénz van, de nehéz elkölteni” – magyarázta. Tájékoztatása szerint még a szponzorpénzt is az állami intézményeket szabályozó törvények alapján kell kezelniük, ezért például központi jóváhagyásig még szerződést sem írhatnak alá, és már önmagában a Mol Liga-szereplés engedélyeztetése is hosszas procedúrát vett igénybe. Emiatt is van az, hogy nem tudnak egyik napról a másikra meghozni olyan változásokat, amelyeket egy magánklub szükség esetén megtehet.

Sportklub szurkolo tiltakozas gn_-21_bA szurkolók egy ideje a klubvezető távozását követelik

Hamarosan viszont új légiósokat hoznak, akiket már nem kizárólag a kanadai vezetőedző választ ki. „Az edző kezén ment el minden. Ő ismerte ezeket a légiósokat és úgy gondolta, hogy eredményt tud velük elérni” – magyarázta Hodos, hozzátéve, hogy nincs is kit kiemelnie, mert mindegyik légiósukkal elégedetlenek. A potenciális érkezők neveit még nem árulta el, mint ahogyan azt sem, hogy kit szeretnének McCarthy helyére szerződtetni. Azt viszont érdeklődésünkre elismerte: már most folytatnak tárgyalásokat más szakemberekkel. „Egy klubnál mindig zajlanak tárgyalások, még akkor is, ha jól megy a csapat” – fűzte hozzá.

A Mol Liga keddi játéknapja egyébként a Brassói Coronának sem hozott sikert: a barcasági „Farkasok” 7-1-re kikaptak a címvédő, az összetettben jelenleg második Miskolci DVTK Jegesmedvéktől, ám ezzel együtt még a Ferencvároshoz hasonlóan 23 ponttal állnak a tabella negyedik helyén. A listavezető Budapesti MAC-ot csütörtökön, hazai pályán fogadják.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »