Ukrán katonák érkeztek Németországba, akiket a Patriot-rendszer használatára képeznek ki

Ukrán katonák érkeztek Németországba, akiket a Patriot-rendszer használatára képeznek ki

Körülbelül 70 fős ukrán katonacsoport érkezett Németországba, ahol a Patriot légvédelmi rendszerrel kapcsolatos kiképzésen vesznek részt, amit Berlin ígért oda Kijev védelmére az orosz légvédelemmel szemben.

Az ukrán katonák kedden érkeztek a németországi kiképzésre, ami csütörtökön veszi kezdetét – írja a DPA berlini forrásokra hivatkozva. Az Egyesült Államokkal folytatott konzultációt követően Németország januárban beleegyezett, hogy Ukrajnába szállítsák a Patriot-rendszer egyik ütegét.

Hírdetés

Közben a Bundeswehr hadműveleti parancsnoksága szerdán bejelentette, hogy a németországi Patriot-rendszerek, amelyeket Lengyelországban telepítettek e NATO-tagország területének esetleges támadásokkal szembeni védelmére, már “kezdeti hadműveleti készenlétben” vannak.

A DPA emlékeztetett arra, hogy miután novemberben a szomszédos ukrajnai rakéta lengyel területet ért el, Christine Lambrecht akkori német védelmi miniszter és lengyel minisztertársa, Mariusz Blaszczak megállapodott abban, hogy három Patriot-üteget telepítenek Lengyelországba. Január 16. óta német katonák is tevékenykednek Lengyelországban, akiknek a rendszer kiszolgálása a feladatuk.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »