Ukrán embercsempészt fogtak Magyarországon

Egy osztrák, egy ukrán és egy török férfi öt illegális migránst akart Ausztriába vinni az éjjeli órákban.

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján 2022. május 25-én 0 óra 50 perckor egy osztrák honosságú gépkocsit állítottak meg Jánossomorján, a Várbalogi úton – írja a police.hu.

 Az egyenruhások megállapították, hogy a gépkocsit egy 23 éves osztrák férfi vezette, amiben rajta kívül egy 24 éves török állampolgár is utazott.

Az autó utasterében három – magukat tunéziai és török állampolgároknak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Hírdetés

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján 2022. május 25-én 2 óra 30 perckor egy cseh honosságú gépkocsit állítottak meg 8627-es mellékúton, Fertőszentmiklós külterületén. Az egyenruhások megállapították, hogy a gépkocsit egy 64 éves ukrán férfi vezette. Az autó utasterében kettő – magukat török és egyiptomi állampolgároknak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A migránsokat szállító osztrák és cseh járművek vezetőit, a török utast a rendőrök elfogták, és őket az öt külföldivel együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Velük szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »