Ukrán ellenfél vár a Veszprémre

Ukrán ellenfél vár a Veszprémre

A Flensburg ellen aratott 35-32-es győzelmével a PSG a második helyre szorította a Veszprémet a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája A csoportjának zárófordulójában, ezért míg a francia együttes a nyolcast megnyerve egyenes ágon jutott a negyeddöntőbe, a magyar csapatnak a nyolcaddöntő oda-visszavágós alapon rendezendő párharcában kell kiejtenie az ukrán Motor Zaporizzsját a továbblépéshez.

11vesz_b

Ez az MTI által megkérdezett Kálomista Gábor szerint nem okozhat problémát, a klub vezérigazgatója szering jobbak majdani ellenfelüknél. A Zaporizzsja, mint ismert, épp a Nagybányai Minaurral egy csoportban végzett a D előjelű hatosa első helyén, majd pedig a La Rioja elleni párharcot megnyerve jutott a legjobb tizenhat közé. Az ukrajnaiak sebezhetőségéről árulkodik, hogy a máramarosiak ősszel 35-30-ra verték őket hazai pályán, még hazai környezetben is csak két góllal nyertek az akkorra már pénzügyi problémák miatt szétesett román bajnok ellen.

A másik magyar csapat, a Mol-Pick Szeged végül a címvédő Barcelona által megnyert B csoport ötödik helyén végzett, miután vasárnap este 27-26-ra kikapott a Kielce otthonában. Pályára léphet viszont a nyolcaddöntőben, ahol az A nyolcasban negyedik német Kiel lesz az ellenfele március második felében. Továbbjutása esetén a Veszprém a Wisla Plock–Vardar Szkopje meccs győztesével találkozik, míg a Szegedre a Barca vár.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »