Ukrajnával ellentétben Porosenko csokoládégyára folyamatosan fejlődik és virágzik

Az elmúlt két és fél évben Petro Porosenko ukrán elnöknek nemcsak, hogy sikerült megőriznie legfőbb üzleti vállalkozását Oroszországban, hanem még az Európai Unió piacára is be tudott vele törni.  Az üzleti életben tett erőfeszítéseinek egy részét az ország fejlesztésére is fordíthatta volna  – fejtette ki véleményét a Golos.ua információs ügynökségnek adott kommentárjában Ruszlan Bortnik politológus.

„Ukrajnával ellentétben a Roshen folyamatosan fejlődik és virágzik. Az elnök vállalkozása nemcsak, hogy megőrizte pozícióját a posztszovjet térségben, de még növelni is tudta kapacitását és terjeszkedett az EU felé. Az államfő egyik álma tehát beteljesedni látszik, ha Ukrajna is hasonló léptekkel fejlődött volna, mint az államfő vállalkozása, akkor ma már egy virágzó ország lennénk, és nem lenne szükség arra, hogy azt taglaljuk, esetleg 12 év múlva hogyan érjük majd el a 2013-as gazdasági mutatókat. Már most kérvényezhetnénk az EU- hoz való csatlakozási szándékunkat.” – véli Bortnik.

A politológus hozzátette, hogy Porosenko üzleti stratégiája alapvetően különbözik politikai stratégiájától Ukrajnával kapcsolatosan.

„Ő, mint vállalkozó mindent megtett annak érdekében, hogy ne veszítse el az orosz piacot, és hogy terjeszkedni tudjon az EU területén is.  A politikai stratégiát tekintve Porosenko mindent elkövetett annak érdekében, hogy Oroszországgal teljesen megromoljon Ukrajna viszonya, és semmi nem lett téve annak érdekében, hogy közeledjünk az EU-hoz, kivéve természetesen a hangzatos kijelentéseket.” – közölte Bortnik.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Roshen, ukrajnai hírek, ukrán válságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »