Ukrajnában továbbra is stagnál a járvány terjedése

Ukrajnában továbbra is stagnál a járvány terjedése

Ukrajnában csütörtökre csaknem 1200 új beteget jegyeztek fel, a halálos áldozatok száma kissé csökkent, alig haladta meg az ötvenet, az adatok nem sokkal térnek el az előző két napiétól, így a járvány jelenleg stagnálást mutat, az aktív betegek száma pedig harmincezer alá csökkent.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 1188 új esettel 2 227 225-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma – írja az MTI.

A növekmény mindössze mintegy 140-nel több a megelőző napiénál.

Az elhunytak száma 55-tel 51 902-re emelkedett, míg a megelőző napon számuk 78 volt. Eddig 2 145 660-an gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban csaknem 4700-an, az aktív betegek száma így tovább csökkent több mint 3500-zal, 29 663-ra. Kórházba 601 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, míg a megelőző napon számuk 699 volt.

A legtöbb új beteget, 251-et megint az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

Hírdetés

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az oltási kampány február 24-i kezdete óta eddig 1 594 081-en kapták meg valamely védőoltás első, 313 604-en a második dózisát is.

Szerdán 76 538 embert oltottak be, ami új napi rekordnak számít

– jegyezte meg az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A kormány közben könnyített az ukrán állampolgárok és az Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek számára a külföldről történő hazatérésen. Nekik mostantól már nem kell negatív PCR-teszttel rendelkezniük ehhez, illetve ennek hiányában nem kell házi karanténba vonulniuk – írta az UNIAN hírügynökség az egészségügyi tárca sajtószolgálatára hivatkozva.

A tartózkodási engedéllyel nem rendelkező külföldieknek továbbra is szükségük van a beutazáshoz koronavírus kezelésére is kiterjedő biztosítási kötvényre, 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy gyorstesztre, vagy teljes beoltottságot igazoló dokumentumra olyan oltóanyaggal, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felvett a sürgősségi helyzetekben történő használatra jóváhagyott vakcinák jegyzékébe.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »