Ukrajnában már több mint 38 ezren haltak bele a betegségbe

Ukrajnában szerdára ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint 14,5 ezer, a megelőző napinál csaknem hármezerrel több új beteget, és csaknem 470 elhunytat jegyeztek fel – velük együtt a járvány kitörése óta már több mint 38 ezren haltak bele a vírus okozta betegségbe -, és kórházba is megint rendkívül sokan, több mint ötezren kerültek.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 14 553 új esettel 1 887 338-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 467-tel 38 225-re – írja az MTI.

Eddig 1 442 618-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont több mint 1700-zal 406 495-re nőtt.

Kórházba az elmúlt napban kimagaslóan sok, 5063 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, számuk a megelőző két napon még megközelítőleg a fele volt.  

Hírdetés

A legtöbb új beteget, 1457-et az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

Vitalij Klicsko polgármester szerdai tájékoztatóján bejelentette, hogy a fővárosi vezetés veszélyhelyzeti bizottsága április 30-ig meghosszabbította Kijevben a szigorított karantént.

Eszerint továbbra is zárva maradnak az óvodák és az iskolák, valamint az élelmiszerpiacok. A közösségi közlekedést továbbra is csak különleges engedéllyel rendelkező utasok, vagyis a létfontosságú intézményeknél és vállalatoknál dolgozók vehetik kizárólag igénybe.

Mivel Kijev eleve a legsúlyosabb járványhelyzetű „vörös” besorolásban van, csak azok az üzletek tarthatnak nyitva, amelyek a legszükségesebb termékeket, élelmiszereket, gyógyszereket, egyebeket árusítanak,

a vendéglátóhelyek csak elvitelre dolgozhatnak, és tiltott mindenféle tömegrendezvény.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »