Ukrajnában eddig kevesebb mint ötezer embert oltottak be

Ukrajnában eddig kevesebb mint ötezer embert oltottak be

Ukrajnában keddig kevesebb mint ötezren kapták még meg a koronavírus elleni védőoltást, eközben a betegség halálos áldozatainak száma a járvány kezdetétől mostanig meghaladta a 26 ezret – derült ki a hivatalosan közölt adatokból.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint eddig 4905 embert oltottak be az országban, közülük az elmúlt napban 1764-et. Ukrajnában elsőként egészségügyi alkalmazottakat oltanak be, közülük is elsősorban azokat, akik leginkább ki vannak téve a megfertőződés veszélyének.

Sztepanov – miután megkapta az oltást – újságírók előtt kijelentette, hogy az Indiában gyártott AstraZeneca vakcina semmiben sem különbözik az Európában vagy a világ bármely más országában gyártott analógjától. Egy hétfő esti tévéműsorban pedig ismételten hangsúlyozta, az ukrán lakosság legalább hatvan százalékának meg kell kapnia a védőoltást, hogy a közösségi védettség (nyájimmunitás) kialakulhasson.

Hírdetés

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy Zelenszkij és Sztepanov is átesett tavaly a koronavírus-fertőzésen.

A hivatalosan közölt adatok szerint keddre Ukrajnában 5336 új esettel 1 357 470-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 162-vel 26 212-re. Eddig 1 176 918-an gyógyultak meg, közülük előző nap csaknem 5200-an, az aktív betegek száma így hússzal 154 340-re csökkent.

Az elmúlt napban viszonylag nem sok, 1410 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba, múlt szerdán ehhez képest számuk háromezer fölötti volt.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »