Ukrajnában a legnagyobb a terrorveszély Európán belül

Ukrajna a tizenegyedik helyet foglalja el a terrorizmus globális indexében, amelyet minden évben a londoni Világgazdaság és béke elnevezésű intézet állít össze.

A londoni Világgazdaság és béke intézet november 16-án közzé tett rangsora alapján Ukrajnát olyan országok előzték meg, mint Líbia, Egyiptom, India, Szomália, Jemen és Szíria. Az összegzés alapján Ukrajnában a legnagyobb a terrorveszély Európán belül. Franciaország a 29-dik, Oroszország pedig a 30-dik helyet foglalja el a rangsorban.

Megjegyezendő, hogy 2014-hez viszonyítva az ukrán államot tekintve a helyzet némileg javult.

„Ukrajnában jelentősen csökkent a terrortámadások által bekövetkezett halálesetek száma.  Egy év alatt 650 esetről körülbelül 300-ra. Ez pozitív változás, de a konfliktus tovább folytatódik.  Korai még azt mondani, hogy a Minszk-2 vagy bármilyen más megállapodás hatásos lesz.” – kommentálta a helyzetet Daniel Gislop, az intézet tudományos igazgatója.

Leginkább Irak szenved a terrorizmustól, a múlt évben 7000 ember halt meg terrortámadások miatt és 12 ezren sebesültek meg. Irakban a múlt évben több mint 2 ezer terrortámadás történet.

„A terrorizmus áldozatainak a száma a világban 10 százalékkal csökkent. Ez pedig pozitív változás.  Egyes országokban viszont erőteljesen megnövekedett a terrorcselekmények száma, 23 országban elérte a történelmi maximumot, ami igen veszélyes tendencia.” – tette hozzá Gislop. 

A világban tapasztalt terrorcselekmények 75 százaléka mindössze 5 ország között oszlik el – tudatja az UNIAN hírügynökség.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: terrorizmus, ukrajnai hírek, külföldForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »