Ukrajnában a közutak rosszabb állapotban vannak, mint Mozambikban

A nemzetközi szakértők elmondása szerint az ukrán közutak lehetnének jobb állapotban is. Az útminőség nemzetközi rangsorán a 138 helyből Ukrajna a 134-dik pozíciót foglalja el – olvashatjuk a Világgazdasági Fórum nemzetközi szervezet hivatalos honlapján.

A rangsorból kiderült, hogy az ukrán utaktól csak Madagaszkár, Paraguay, Kongó és Mauritánia útjai rosszabbak – adta hírül a MigNews.

A legjobb közutakkal az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr, Hong Kong, Hollandia és Japán rendelkezik, Oroszország a 123-dik helyet foglalja el.

A közutak minőségében Ukrajnát olyan országok előzték meg, mint Sierra Leone, Mozambik, Irán, Csád, Kirgizisztán, Moldova, Mongólia és Nepál.

A vasutak minőségét tekintve Ukrajna a 34-dik pozíciót, a légi közlekedés tekintetében pedig a 103-dik helyet foglalja el.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Moszkal: az embereknek meg kell érteniük, attól, hogy leblokkolják az utakat, még nem indulnak meg az útjavításokHrojszman 40 milliárd dollárt áldoz az utak fejlesztéséreAz ukrán kormány 1 milliárd dolláros hitelkeretet szeretne az utak fejlesztésére fordítaniRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, utak állapota, közútak, ukrán utak, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »