Ukrajnában 2022-ben is folytatják a nyugdíjemelést

Ukrajnában 2022-ben is folytatják a nyugdíjemelést

Marina Lazebna, Ukrajna szociálpolitikai minisztere elmondta, hogy a Miniszteri Kabinet a következő évben a nyugdíjak következetes emelését tervezi.

Lazebna megjegyezte, hogy jövőre a minimális nyugdíj összege

a 70 év feletti, 35 éves munkaviszonnyal rendelkező férfiaknál és 30 éves munkaviszonnyal rendelkező nőknél nem lesz kevesebb, mint 3000 hrivnya.

„Először is, a nyugdíjak indexálására március 1-jétől kerül sor. Remélem, hogy 2022 -ben kivétel nélkül minden nyugdíjas számára megtörténik az indexálás” – mondta Lazebna, akit az Unian.net idéz.

Hírdetés

Emellett kiemelte, hogy a nyugdíjak korhatár-kiegészítéseinek elnöki programjának végrehajtása is zajlik.

Ugyanakkor hozzátette, hogy most minden kormányzati ág fő erőfeszítéseit három kulcspozícióra kell irányítani: az igazságosság helyreállítására a szolidaritási rendszerben; a kötelező nyugdíj-megtakarítások bevezetése és az önkéntes megtakarítások fejlesztésének ösztönzése,

hogy minden nyugdíjas korú személy számára biztosítsa az egyéni szükségleteinek megfelelő, garantált mennyiségű és minőségű szociális szolgáltatások elérhetőségét.

A miniszter szerint törvényjavaslat készül a fogyatékkal élők jövedelmét támogató állami garanciarendszer reformjáról is.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »