Ukrajna – Zelenszkij kitűzte a sorkatonai behívás határidejét

Ukrajna – Zelenszkij kitűzte a sorkatonai behívás határidejét

Volodimir Zelenszkij elnök aláírta a 2021-es sorkatonai szolgálatra vonatkozó következő besorolás ütemezéséről szóló rendeletét.

katonak alkohol

 

Ukrán katonák – karpathir.com

A sorkatonák nem fognak Donbászon szolgálni – írja a Korrespondent.net hírportál az államfő sajtószolgálatának február 24-i közleményére hivatkozva.

A vonatkozó 71/2021. számú rendelet szerint ebben az évben a katonai szolgálat bizonyos feltételeit teljesítő katonai személyzet tartalékba történő áthelyezését

Hírdetés

április-július, valamint október-december között tervezik megtartani.

A koronavírus Ukrajnában történő elterjedése miatt 2022 januárjában elbocsátják azokat a katonákat, akiket 2020 júliusában hívtak be – áll a dokumentumban.

A rendelet szerint „az ukrán állampolgárok katonai szolgálatra való behívását 2021. április-június, valamint október és december között hajtják végre”.

A behívó bizottságok 2021. április 1-jén, illetve október 1-jén kezdik meg munkájukat.

A sorkatonai behívás előkészítő tevékenységei 2021. március 1-jén és szeptember 1-jén kezdődnek.

Az Ukrán Fegyveres Erőknél katonai szolgálatra való besorozás elvégzése biztosítja a sorkatonák és a szerződéses katonai állomány aranyát 15%-át a 85%-hoz. Így a sorkatonák részaránya a teljes csapatszámban évről évre tovább csökken.

Az elnök sajtószolgálatánál kiemelték, hogy az Ukrán Fegyveres Erőkbe és más katonai alakulatokba behívott sorkatonák nem vesznek részt az Egyenesített Erők Műveletének területén folytatott harci feladatok végrehajtásában. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »