Ukrajna magas rangú orosz kémeket fogott – ennyi pénzért kémkedtek

Ukrajna magas rangú orosz kémeket fogott – ennyi pénzért kémkedtek

Ukrajna őrizetbe vett egy magas rangú kormánytisztviselőt és egy gazdasági szférában tevékenykedő vezetőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy orosz kémhálózat tagjai – közölte a Reuters az ukrán biztonsági szolgálatra hivatkozva.

Az ukrán biztonsági szolgálat a Telegram-oldalán tájékoztatott a „több fokozatú speciális műveletről”, amellyel a Kremlnek dolgozó kémhálózatot felfedezte.

Hírdetés

Hozzátette, hogy a gyanús személyek az ellenségnek adtak ki információkat az ukrán fegyveres erők kapacitásáról és intézkedéseiről, valamint az ukrán biztonsági szervek tisztviselőinek személyes adatairól.

A szolgálat szerint Oroszország 2 ezer és 15 ezer dollár közötti összeget fizetett a kémeknek a feladatok mértékétől függően. Egy videóban az említett két kém ukrán zászló előtt vallott arról, hogy hosszú idő óta együttműködnek az oroszokkal, ezért pedig 27 ezer ás 33 ezer eurót kaptak. A Reuters szerint nem világos, hogy az illetők nyomás alatt tettek-e vallomást. Oroszország a szolgálat kijelentéseit egyelőre nem kommentálta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »