Ukrajna, Lengyelország, Azerbajdzsán és Kazahsztán is segítséget ajánlott a török-szíriai földrengés után

Ukrajna, Lengyelország, Azerbajdzsán és Kazahsztán is segítséget ajánlott a török-szíriai földrengés után

Ukrajna, Lengyelország, Azerbajdzsán és Kazahsztán is segítséget ajánlott a török-szíriai földrengés után Kulcsár Péter2023. 02. 06., h – 10:01

Ukrajna, Lengyelország, Azerbajdzsán és Kazahsztán is segítséget ajánlott fel hétfőn Törökországnak a hajnali földrengés okozta károk helyreállítására és emberek mentésére.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette: országa kész a szükséges segítséget megadni a baráti török népnek.

Hírdetés

„Megdöbbentőek a törökországi földrengés következtében több száz ember haláláról és sérüléséről szóló hírek. Részvétünket nyilvánítjuk az áldozatok családjainak, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek. Közel vagyunk a barátságos török néphez ebben az időszakban, készek vagyunk megfelelő segítséget nyújtani neki” – írta a Twitteren.

Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszter hétfő reggel szintén a Twitteren közölte: Ankara  segítségkérési felhívására reagálva 76 tűzoltóból és 8 mentőkutyából álló csoport küldését ajánlotta fel.

Azerbajdzsán 370 fős mentőcsoportot küld Törökországba, hogy közreműködjön a természeti katasztrófa következményeinek elhárításában és a kutató és mentési munkálatokban – számolt be hétfőn a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata.

Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfő táviratban fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogan török államfőnek a hatalmas erejű földrengés számos áldozata miatt, és kifejezte készségét a segítségnyújtásra.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »