Ukrajna kész kompromisszumot kötni a túszok kiszabadítása érdekében

A túszok kiadásának kérdése Donbászon teljes mértékben az Orosz Föderációtól függ, nem pedig az elfoglalt Donyeck és Luhanszk megyéktől – írta Irina Herascsenko, a Donyeck és Luhanszk megyei konfliktus békés rendezésében illetékes megbízottja.

Elmondása szerint Ukrajna kész kompromisszumot kötni a túszok kiszabadítása érdekében.

„Már régóta követeljük Oroszországtól, hogy legyenek befolyással a szakadárokra a túszok kiszabadításával kapcsolatosan: ne kínozzák a családokat, ne zsarolják Ukrajnát és engedjék el az illegálisan fogva tartott személyeket.” – írta Herascsenko.

Szerinte Oroszország azzal tudja a legjobban bizonyítani a felkészültségét a konstruktív összhanghoz, hogy fegyverszünetet vezet be és kiszabadítja a túszokat – tudatja a MigNews.

Irina Herascsenko azt írta, fontos, hogy a szeparatisták beismerjék azt, hogy 45 ukrán katonát ejtettek túszul. Két év alatt először engedték az ENSZ képviselőit a foglyokhoz.

Augusztus 26-án, a következő minszki tárgyalásokon követelni fogjuk, hogy a nemzetközi humanitárius missziókat és a Nemzetközi Vöröskeresztet is engedjék a börtönökbe, és az eltűnt személyek keresésében is részt vehessenek – jelentette ki Herascsenko.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Ukrajna kész egy újabb fogolycseréreAz oroszok nagy része helyesli a Moszkva és Kijev közötti fogolycserétSzavcsenko ismét éhségsztrájkba kezdettRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: fogolycsere, Kelet-Ukrajna, ukrán válság, ukrán hadsereg, kelet-ukrajnai szakadárok, szakadárok, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »