Ukrajna a világ egyik legszegényebb országává vált

Ukrajna a világ egyik legszegényebb országává vált, a hrivnya leértékelődése miatt 50 százalékkal csökkent az ukránok jövedelme – fejtette ki véleményét Olekszandr Ohrimenko ukrán közgazdász.

A szakértő elmondása szerint a hrivnya az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) szakszerűtlen tevékenysége és a kormány rossz munkája miatt devalválódott – tudatja a Golos.ua ukrán hírportál.

„A szakszerűtlen tevékenységek miatt az ország gazdasága szenved. A vállalkozások legtöbbjét bezárták, sok gyár tétlenül áll, a vállalkozók bevételei csökkentek. A Credit Suisse által végzett Global Wealth Report (Globális Jólét Jelentés) adataiban csak a 2014–15-ös évek reáljövedelmek statisztikája található. Az idei év statisztikáját nem vették figyelembe. Ha átszámoljuk a nemzeti valuta értékcsökkenését dollárban, akkor az ukrán polgárok jövedelmének csökkenése nem 19, hanem 50 százalékos.” – magyarázta az ukrán közgazdász.

Ohrimenko véleménye szerint az ukrán gazdaság elérte az alsó szintet, s hogy ez meddig lesz így, nehéz megjósolni, mivel jelenleg nem tapasztalható semmilyen növekedés.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: szegénység, ukrán válság, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »