Újvidék: Novemberben kezdi meg a munkát a Lear

Újvidék: Novemberben kezdi meg a munkát a Lear

Igor Mirović tartományi kormányfő és Miloš Vučević újvidéki polgármester ma megtekintették annak a gyárnak az építkezését az újvidéki északi ipari zónában, amelyet a Lear amerikai vállalat vesz bérbe, s megállapították, a munkálatok a tervek szerint haladnak, s november 1-jén megkezdődhet a munka a gyárban, írja az RTV.

Vučević elmondta, a projekt az új gyárcsarnok kiépítése mellett magában foglalja az autóút mellett elhelyezkedő Sever 4 ipari zóna kommunális felszerelését is. „A gyár kiépítése mellett, melynek novembertől a Lear vállalat lesz a bérlője, felszerelünk hét hektár szomszédos parcellát is, amelyet azonnal felajánlunk majd a beruházóknak” – hangoztatta Vučević. Hozzátette, Újvidék város kész a köztársasággal és a tartománnyal közösen felszerelni a fennmaradó 30 hektáros szabad földterületet is.

Mirović szerint az ipari zóna kiépítése fejlődési lehetőséget jelent Újvidék számára, s hozzátette, az elkövetkező néhány hétben a tartományi kormány és Újvidék város elkészíti azoknak a projekteknek a közös listáját, amelyek prioritást képeznek, s amelyeket közösen finanszíroznak a tartományi és a városi költségvetésből. Hozzátette, a Vajdasági Rádió és Televízió új épületének felépítése is ezen projektek sorában van.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »