Újvidék: Letartóztatták Zoran Bozsinovszki macedón újságírót

Újvidék: Letartóztatták Zoran Bozsinovszki macedón újságírót

Az újvidéki rendőrség az Interpol elfogatóparancsa alapján előállította a kumanovói Zoran Bozsinovszki macedón újságírót, jelenti a 021.rs.

Nem hivatalos értesülések szerint az igazságügy-minisztérium utasítása alapján a belügyminisztérium bűnügyi igazgatóságának tagjai tartóztatták le az újságírót, az azonban eddig nem ismert, miért.

Bozsinovszki már néhány éve Újvidéken lakik, s 2013 novemberében is letartóztatták a tartományi székvárosban az Interpol körözési listája alapján. Akkor több mint egy évet töltött előzetes letartóztatásban.

A fellebbviteli bíróság döntése nyomán szabadon engedték, azonban útlevelét elvették, és meghagyták, hogy nem hagyhatja el Szerbiát.

Korábban elfogatóparancsot írtak ki ellene Macedóniában a Kém elnevezésű rendőri akció keretén belül, s kémkedéssel, bűnszervezetben való részvétellel és zsarolással gyanúsították.

Tagja volt annak a húsztagú csoportnak, amely ellen 2013-ban kémkedés gyanúja miatt eljárást indítottak, de szó volt Macedónia befolyásos személyiségeit érintő zsarolásról is. Pénzt követeltek tőlük, hogy ne hozzák nyilvánosságra magánéletük részleteit.

Habár a többiek tárgyalása elkezdődött, Bozsinovszki ellen nem indítottak eljárást, mert végig Újvidéken élt.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »