Újvidék: Letartóztatták a taxis támadóit

A belügyminisztérium emberei Újvidéken letartóztatták S. K.-t (19), akit rablással és személyi szabadságtól való jogellenes megfosztással gyanúsítanak, kiskorú társa ellen pedig rendes eljárásban bűnvádi feljelentést tettek, tájékoztatott ma az újvidéki rendőrség.

A közlemény szerint azzal terhelik őket, hogy tegnap reggel fizikai erőszak alkalmazása által kiraboltak egy nőt, aki taxijával fuvarozta őket, elvették a pénzét, a tabletjét és a mobilját.

„A gyanú szerint S. K. ezután kényszerítette a taxisofőrt, hogy üljön át az anyósülésre, s ő maga ült a volán mögé, majd elvesztette az ellenőrzést az autó felett és egy betonfalnak csapódott az út mellett” – áll a közleményben. Hozzáteszik, a taxis súlyos sérüléseket szerzett a balesetben, a gyanúsítottak pedig elmenekültek a helyszínről. A bűnügyi rendőrség intenzív munkával gyorsan azonosította és megtalálta őket.

S. K.-nak az ügyész jóváhagyásával 48 órás vizsgálati fogságot rendeltek el, s törvényes időn belül az előzetes eljárásokkal foglalkozó bíró elé vezetik. 16 éves társát, akit szintén szabadságtól való megfosztás bűncselekményével terhelnek, a fiatalkorúakkal foglalkozó bíró a meghallgatás után elengedte, s szabadon védekezhet, írja a Tanjug.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »