Újvidék: 2019-ben kap új épületet a Vajdasági Rádió és Televízió

Újvidék: 2019-ben kap új épületet a Vajdasági Rádió és Televízió

Az 1999-es NATO-bombázások óta újra és újra felmerülő téma a Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) lerombolt épületének kiépítése, de prioritásként csak az új tartományi kormány felállása óta foglalkoznak ezzel a témával. A költségvetés módosításakor 195 millió dinárt fordítottak az említett épület romjainak eltakarítására, ami az első lépés a tartományi közszolgálati média korszerűsítése felé. Vélhetően 2019-től már onnan sugározhatja műsorát a médiaház.

Az RTV új épületének alapterülete mintegy 14 800 négyzetméter lesz, de mielőtt az építési munkálatokat megkezdenék, el kell takarítani a lebombázott épület romjait.

Miodrag Koprivica, az RTV vezérigazgatója elmondta, hogy a terület szanálása már a második fázis, amit még idén novemberben vagy decemberben megkezdenek.

Márton Attila, a Vajdasági Televízió kettes csatornájának fő- és felelős szerkesztője szerint az RTV lehet Szerbia egyik belépője az Európai Unióba is, hiszen egy többnyelvű közszolgálati médiaházról van szó, ami egyedülálló példa.

A bejelentések szerint a médiaház műsorának sugárzása az új épületből 2019 első felében várható. Addig a rádió és a televízió is fizeti a közel 15 ezer eurós albérletet ahelyett, hogy ezt az összeget a műsoraiba fektetné be.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »