Újságírókat prostizott le Fico

Újságírókat prostizott le Fico

Prostituáltaknak nevezte a szlovák kormányfő azokat az újságírókat, akik az uniós elnökség körüli korrupciógyanús ügyekkel foglalkoznak. Robert Fico szerint az újságírók mendemondák alapján támadják a kormányt, és meg akarják torpedózni a szlovák uniós elnökséget. Sajtóbeszámolók szerint egyes közbeszerzéseket túláraztak, a pályázatok nyerteseit pedig előre kiválasztották. A szlovák külügyi tárca visszautasította a vádakat.

Szlovákia július 1-jén vette át az Európai Unió soros elnökségét. A sajtó túlárazott szerződésekről cikkezik, az újságok forrása egy volt külügyi alkalmazott, aki a közélet tisztaságáért küzdő Transparency International szlovákiai irodájának sajtótájékoztatóján a nyilvánosságot is vállalta. A korrupciógyanús ügyeket feszegető újságírókat a szlovák miniszterelnök keményen kiosztotta.

„Nem érdekel, hogy a fejünkre pályáznak, de önök nem tájékoztatnak, hanem harcolnak a kormánnyal. Ezért hadd használjam azt a kifejezést, amelyet dühkitörés nélkül és teljes nyugalommal mondok ki: néhányan önök közül piszkos, szlovákellenes prostituáltak. Kiállok a szavaimért” – nyilatkozta Robert Fico.

A miniszterelnök megvédte Miroslav Lajcák külügyminisztert. A tárca szerint szó sincs lopásról, az uniós elnökség költségei kisebbek lesznek a tervezettnél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »