Újraválasztották a marxista zsidót a brit Munkáspárt élére

A várakozásoknak megfelelően ismét Jeremy Corbynt választották a legnagyobb brit ellenzéki parlamenti erő, a Munkáspárt vezetőjévé.

A választás eredményét szombaton jelentették be Liverpoolban, a Labour vasárnap kezdődő éves kongresszusának helyszínén. Corbynra, akinek ellenfele Owen Smith volt, a voksolásra jogosult párttagok 61,8 százaléka szavazott.

Jeremy Corbynt, a párt hagyományos baloldali irányzatának veteránját nem egészen másfél éve már megválasztották a Munkáspárt vezetőjévé, ám a Labour árnyékkormányának és parlamenti frakciójának többsége ellene fordult, és a brit EU-tagságról júniusban rendezett népszavazás után bizalmatlansági indítványt is benyújtottak ellene, amelyet a munkáspárti képviselők hatalmas, 172-40 arányban megszavaztak.

Corbyn azonban ezután sem mondott le, ezért vált szükségessé az újabb vezetőválasztási versengés. A Munkáspárt több mint 600 ezres tagságának körében azonban Corbyn elsöprő népszerűségnek örvend, így az újabb választás eredményéhez sem fért sok kétség.

(MTI)

A brit Munkáspárt vezetője nem kíván "tanulmányútra" menni a jeruzsálemi Jád Vásém Holomúzeumba – ő megteheti, mert zsidó

A Brexit miatt árnyékbokszol a munkáspárti "kormány" – marxista vezetőjük megpuccsolása a cél


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »