Újratárgyalják Horváth Lehel ügyét

Újratárgyalják Horváth Lehel ügyét

Újratárgyalják Horváth Lehel ügyét Mészáros Richárd2023. 02. 07., k – 10:43

A bazini Speciális Büntetőbíróságnak újra kell tárgyalnia a dunaszerdahelyi Sátor-banda sírásójaként emlegetett Horváth Lehel ügyét. Ennek oka, hogy a vádlott nem járult hozzá a szenátus összetételének megváltoztatásához.

A Speciális Büntetőbíróság eredetileg életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Horváth Lehelt, de a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet, és újratárgyalásra visszautalta az elsőfokú bíróságnak.

Hírdetés

Horváth Lehel ellen ötrendbeli gyilkosság, bűnözői csoport alapítása, támogatása, valamint amiatt emeltek vádat, hogy ellopott 45,5 millió szlovák koronát egy széfből Dunaszerdahelyen. A tárgyaláson azt állította, jogtalanul vádolták meg.

Az áldozatai között van Sátor Lajos, a bűnözői csoport vezére, valamint strómanok, és a banda másik vezetője, Reisz András is. Reisz a bűnözői csoport könyvelője volt. A „sírásó” a gyanú szerint még 2006-ban gyilkolta meg, miután a Sátor-banda más tagjaival megállapodott ebben.  

A vádirat szerint 2003-ban követte el az első gyilkosságot, amikor Karika Csabát megölte. Horváth Lehel lelőtte az áldozatait, majd a tetemeket úgy tüntette el, hogy húsdarálóban ledarálta. A Dunaszerdahely melletti Csótfán, az egykori szövetkezet telephelyén ásta el a maradványokat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »