Újranyílt a brüsszeli merényletek egyik helyszíne

Újranyílt a brüsszeli merényletek egyik helyszíne

Újranyitották a brüsszeli Maelbeek metróállomást, ahol március 22-én egy öngyilkos merénylő felrobbantotta a nála lévő robbanószerkezetet, és ezzel megölt tizenhat embert – jelentette be hétfőn a helyi tömegközlekedési vállalat (STIB).

A metrókocsiban végrehajtott robbantás következtében az állomás is súlyosan megrongálódott, s ezért a nagyjából egy hónapig tartó helyreállítási munkálatok alatt zárva tartott. A hatóságok szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe az állomáson, a helyszínen erősen felfegyverzett katonák járőröznek.

„Most nyugodtnak érzem magam, mert tudom, hogy meghozták a szükséges intézkedéseket, és látom, hogy megerősítették a biztonságot”

– mondta a Maelbeek megállónál megkérdezett egyik utas a Le Soir című helyi lapnak. Az uniós intézmények közelében lévő Maelbeek metróállomáson egy emlékfalat is felállítottak az áldozatok emlékére. Az STIB arról is beszámolt, hogy hétfőre teljesen helyreállt a metróközlekedés Brüsszelben. A metróhálózat mind a hatvankilenc megállója zavartalanul üzemel, a szerelvények az eredeti menetrend szerint, reggel 4 óra 30 perc és éjjel 0 óra 30 perc között közlekednek.

A két helyszínen – a metróban és a Zaventem repülőtéren – elkövetett brüsszeli merényletekben harminckét ember meghalt és több mint háromszázan megsérültek. A terrortámadásokat az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalta magára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »