Újraindult a forgalom a Horvátjárfalu-Köpcsény határátkelőnél

Újraindult a forgalom a Horvátjárfalu-Köpcsény határátkelőnél

Úgy tűnik normalizálódik a helyzet a Köpcsény-Horvátjárfalu határátkelőnél, ahol a koradélutáni órákban sok hazatérni szándékozó szlovák állampolgár torlódott össze.

A belügyminisztérium szerint ennek elsősorban az volt az oka, hogy sokan abban bizakodtak, hogy az eKaranténa mobilapplikáció már működni fog szombaton és a regisztrációt követően mindenki házikaranténba vonulhat.

Hírdetés

A két szolgáltató, a Google és az Apple azonban nem engedélyezte az alkalmazás aktiválását, így a határátkelőhelyre érkezőket egy hosszadalmas nyilvántartásbavételi procedúra és az állami karanténközpontban való átmeneti elhelyezés várta. Ez sokakat ingerültté tett és huzakodni kezdtek a rendőrökkel. Azokat, akiket nyilvántartásba vettek menetoszlopokba rendezték és a rendőrök a karanténközpontba kísérték. Innen a mobilalkalmazás aktiválását és a regisztrációt követően házi karanténba vonulhatnak.

Az alkalmazást délután részben már aktiválták, erről Igor Matovič miniszterelnök a Facebook-oldalán adott hírt. Egyelőre a Berg-Ligetfalu határátkelőnél működik és csak Android operációs rendszerű mobiltelefonokon.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »