Újra szép hazánk útjait szeli a Betyársereg Motoros Klánja (+képek)

A Betyársereg Motoros Klánja a tavasz beálltával ismét paripáira pattant és elkezdte szelni szép hazánk útjait. Motoros harcosaink ezzel megnyitották a 2016-os évüket és közben hős betyár elődeikre is megemlékeztek.

A Betyársereg motoros klánja megtartotta idei szezonnyitó, 350-400 km-es túráját.

Immár hagyományt teremtve egy régi betyársírt is meglátogattak a zselici dombság ölelte – régen is betyárok járta – festői környezetben. Motorosaink tiszteletük jeleként egy koszorút is elhelyeztek Pali-betyár emlékére. Mészáros Pál, betyárnevén Nagy Pál a zselici erdők környékén, az 1850-es években betyárkodott. A néphagyomány a szegények pártfogójának tekintette. A sírt és környékét napjainkban is sok kiránduló keresi fel, turistautak vezetnek erre.

A koszorúzás után egy kötetlen, jó hangulatú beszélgetés során szó volt egy nyílt túráról is, amelyen bárki részt vehet majd. Erről később még pontos információkat olvashatnak honlapunkon. Azonban nem ez az egyetlen meglepetés, amellyel betyárjaink készülnek.

A betyárok egy különleges pólót készítettek, amelyet először a Hajógyári-szigeten megrendezésre kerülő Nemzeti Majálison mutatnak be, május 1-én. Természetesen a pólót bárki megvásárolhatja, aki támogatni szeretné Motoros Klánunkat.

Akik tehát szeretnének találkozni a betyárokkal és motorosainkkal, azoknak erre legközelebb a Jobbik Nemzeti Majálisán lesz lehetőségük! :)

(Betyársereg)


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »