Újra megindult felfelé az olaj ára

Újra megindult felfelé az olaj ára

Nem teljesítenek fényesen a világ vezető börzéi. Ismét emelkedik az olaj ára. Ezen a napon nyílt meg 1933-ban az Alcatraz. VG-reggel.

Ázsia vegyesen áll

Péntek reggel 7 óra körül változó képet mutattak a főbb ázsiai indexek:

Amerika mínuszban

Csökkenéssel zártak csütörtökön a New York-i tőzsde főbb mutatói

Ismét jelentősen csökkentek a főbb nyugat-európai indexek

Nagy árfolyamingadozások mellett csütörtökön is jelentősen csökkentek a főbb nyugat-európai tőzsdék irányadó mutatói, párhuzamosan a tengerentúli részvénypiacokon átsöprő eladási hullámmal.

Hírdetés

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat lehúzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 916,58 pontos, 2,49 százalékos csökkenéssel, 35 904,54 ponton zárt csütörtökön.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3600,94 ponton zárt csütörtökön, ez 61,81 pontos, 1,69 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára is emelkedett péntek reggelre:

A forint árfolyama alig változott reggelre, kevéssel 7 óra előtt így alakult a bankközi devizapiacon:

Egy euróért 1,16 dollárt kértek péntek reggel.

A legelterjedtebb kriptodeviza, a bitcoin árfolyama a MarketWatch szerint nem változott péntek reggelre, kevéssel 7 előtt 6 225 dollár körül mozgott.

Pénteken is ragyogóan napos, csapadékmentes időben lesz részünk, de a hajnali órákban foltokban pára, köd előfordulhat. A Dunántúlon és délen helyenként megélénkülhet a délkeleti szél. Reggel 3-10, délután 22-26 fokot mérhetünk.

…hogy 1933-ban megnyílik az Alcatraz, mint szövetségi börtön.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »