Újra győzelmet aratott Magyarország, az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon.

Újra győzelmet aratott Magyarország, az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon.

A 27. férfi kézilabda-világbajnokság második csoportkörében is érvényesült a papírforma. Magyarország kiváló kapusteljesítménnyel, nagy gólkülönbségű győzelmet aratott Uruguay legjobbjai ellen. A mérkőzés végeredménye 44:18

A magyar férfi kézilabda-válogatott, a Zöld-foki-köztársaság ellen, pénteken kezdte meg a szereplést az egyiptomi rendezésű kézilabda-világbajnokságon. A gyengébb játékerővel bíró ellenfelet 34-27 arányban győzte le a magyar csapat.

A mérkőzést az uruguayi válogatott nyitotta, a sziklaszilárdnak tűnő magyar védelemnem azonban nem tudtak áthatolni. Székely Márton hálóőr dupla védése után, a 3. percben végre megszületett a mérkőzés és egyben a magyar csapat első gólja. A találatot Máthé Dominik szerezte. Nem kellett sokat várni az első Uruguayi találatra, amelyet az 5. percben értékesítettek. A kiváló kapusteljesítménynek és gólerős támadásainknak köszönhetően, az első félidő másod felére, 11-2 állással fordultunk rá. Az első időkérés után a 17. percben Uruguay kiharcolta az első büntetőjét, amit sikeresen értékesíteni is tudtak. A következő percekben, kicsit visszavettek a magyar fiúk, így Székely Marci bravúrjai ellenére is, fogyni kezdett az előnyünk. A 25. percben Magyarország is büntetőhöz jutott, amelyet Győri Mátyás magabiztosan értékesített. A 30. percben Hanusz Egon ismételten kiharcol egy büntetőt, amit ezúttal Győr Mátyás kihagyott. A félidő végén az állás 16-8.

Hírdetés

Az első félidő játékképét tekintve, Uruguay ellen sokkal magabiztosabban játszik a magyar csapat, mint azt a Zöld-foki-szigetek ellen tették. Nyolcgólos előnnyel fordultak neki a második félidőnek. Az előny legfőképpen Székely Márton hálóőr, kiváló teljesítmények volt köszönhető. Marci a hézagos védelmünket, tizenkét sikeres védéssel erősítette meg. A támadójátékunkra sem lehettet nagyobb panasz az első félidőben, azonban hellyel-közzel akadtak kiküszöbölendő hibák.

A második félidő két-két gyors góllal indult. A 36. percben újabb büntetőhöz jutott Magyarország, amit Máthé Dominik sikeresen értékesített. Ez a találat volt Máthé hatodik találata. Az ezt követő percekben látványosan elkezdett romlani Uruguay teljesítménye, valószínűleg nagyon elfáradtak az első félidőben. Az ellenfél hibáit kihasználva 15 perccel a mérkőzés vége előtt, már 16 gólos előnnyel vezetett Magyarország. A második félidőben beállt Borbély Ádám kapusteljesítményére sem lehetett panaszt. Székelyhez hasonlóan ő is kimagasló hálóőri munkát végzett.  A mérkőzés utolsó perceit, kihagyott uruguayi próbálkozások és bravúros magyar gólok jellemezték. A végére már teljesen szétesett Uruguay ellen, Magyarország 26 gólos gólkülönbséggel győzedelmeskedett. A mérkőzés végeredménye 44:18. A mérkőzés legjobb játékosa Máthé Dominik lett.

A magyar válogatott legközelebb Németország legjobbjaival mérkőzik meg az A csoportban, kedd este 20 óra 30 perctől. A mérkőzést az M4 sport élőben közvetíti.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »