Újra felcsendülhet a magyar Himnusz

Újra felcsendülhet a magyar Himnusz

Ma újra átírhatják az éremtáblát a magyar sportolók, hiszen három versenyszámban is odaérhetünk a dobogóra, vagy akár annak tetejére. A kötöttfogásúak küzdelmével megkezdődik a birkózók versengése a riói olimpián, ahol világ-, és Európa-bajnokunk Bácsi Péter (75 kg) felteheti a koronát a pályafutására. Rajta kívül a sportlövő Sidi Péternek és a férfi párbajtőrcsapatnak is reális esélye van arra, hogy a nap végén érmet szerezhessen. reméljük, minél fényesebbet.

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

Ma kezdetét veszi a a birkózók versengése a kötöttfogásúak 75 kilós küzdelmével, ahol világ-, és Európa-bajnokunk, Bácsi Péter komoly éremesélyekkel kezdi meg a viadalt. A Ferencváros 33 éves klasszisa   a kolumbiai Carlos Andres Munoz Jaramillo ellen kezd, és ha sikerrel veszi az akadályt, akkor a nyolcaddöntőben jöhet az egyik nagy rivális, az örmény világbajnok Arszen Dzsulfalakjan.

Bácsi Péter megkoronázhatja a pályafutását Rióban

A vívók utolsó versenynapján az Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András összeállítású párbajtőrcsapat – magyar idő szerint 15.30-tól – a dél-koreai együttessel találkozik a negyeddöntőben. Az egyéni finálé után, amikor Imre Gézát 14-10-es hátrányból győzte le Park Szang Joung, ennek a találkozónak különös tétje is van a magyarok számára: visszavágni Imre Gézáért és bejutni a legjobb négy közé. Nagyon bízunk abban, hogy a magyar párbajtőrözők ismét kitesznek magukért Rióban.

Az eddig érem nélkül szereplő sportlövészeknél az ötödik olimpiáján szereplő Sidi Péter végre-valahára megszerezheti első olimpiai érmét, hiszen a kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetettben már világbajnok is volt, ez a szám a legnagyobb erőssége. Mellette az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István is ott lesz a mezőnyben, aki szintén okozhat kellemes meglepetést.

Sidi Péter utolsó esélye következik egy olimpiai éremre

A vitorlázóversenyeken ugyan a finndingiben Berecz Zsombor az összetett harmadik helyéről visszacsúszott a nyolcadik pozícióban, de ha a legjobb tízben fejezi be a tízfutamos alapversenyt – amire minden esélye megvan –, akkor ott lesz a dupla pontokért sorra kerülő éremfutamban. Már ez is hatalmas siker lenne, ráadásul az éremfutamban bármi előfordulhat…

A férfi vízilabdázókra komoly csata vár, immár az Olimpiai Uszodában. Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata egy győzelem és három döntetlen után a házigazda brazilokkal küzd meg utolsó csoportmérkőzésén, és egy győztes meccsel a válogatott legrosszabb esetben is második helyen zárná a csoportküzdelmeket. Sőt, a csoportelsőség sem lenne elérhetetlen, ám ehhez az kéne, hogy az ausztrálok – akik ellenünk is szereztek egy pontot –, ugyanezt a bravúrt a görögök ellen is képesek legyenek megtenni. Egy csoportelsőség hatalmas lelki pluszt adhatna a mieinknek a továbbiakra, az egyenes kieséses szakaszra.

Usain Boltra kíváncsi az egész világ a 100 méteres síkfutás döntőjében

Atlétikában három magyar versenyzőnk lesz érdekelt: Erdélyi Zsófia, Papp Krisztina és Szabó Tünde is ott lesz a női maratonfutás rajtjánál. Noha – sajnos – magyarok nem érdekeltek a legjobban várt futószámban, de az olimpia egyik legnagyobb slágerszámára, a férfi 100 méteres síkfutásra fog figyelni az egész világ, amelyben a hatszoros olimpiai bajnok jamaicai Usain Bolt másodszor védheti meg a címét.

A magyarok mai programja

ATLÉTIKA (Szambasétány, Olimpiai Stadion)

14.30-17.30: női maraton (Erdélyi Zsófia, Papp Krisztina, Szabó Tünde)

BIRKÓZÁS – (2-es Karióka Aréna)
15.00-18.00: férfi kötöttfogás 75 kg (Bácsi Péter) selejtezők, elődöntők, 21.00-23.45: vigaszág és éremmérkőzések

SPORTLÖVÉSZET (Olimpiai Sportlövőközpont)
14.00-16.45: férfi kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett (Péni István, Sidi Péter), alapverseny, 18.00-19.00: döntő

VITORLÁZÁS (Dicsőség Jachtkikötő)
18.00-22.30: Finndingi (Berecz Zsombor) 9., 10. futam, férfi (Vadnai Benjámin) és női (Érdi Mária) Laser tartaléknap

VÍVÁS (3-as Karióka Aréna)
14.00-20.30: férfi párbajtőr csapatverseny az elődöntőig (Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, tartalék: Somfai Péter – 15.30: negyeddöntő: Magyarország-Koreai Köztársaság), illetve mérkőzések az 5-8. helyekért. 22.00-00.30: férfi párbajtőr csapatverseny, bronzmérkőzés, döntő

VÍZILABDA (Olimpiai Uszoda)
Férfi csoportmérkőzés, 5. forduló – 1.50: Magyarország-Brazília (A csoport)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »