Újra erdélyi turnén lép fel Berecz András

Újra erdélyi turnén lép fel Berecz András

Sikeres áprilisi turnéja után ismét Erdélyben lép fel Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész.

berecz_b

Október 10-én Szászrégenben, 11-én Székelykeresztúron, 12-én Székelyudvarhelyen, 13-án pedig Csíkszeredában mutatja be új, Láttam a Holdat előttem című meselemezét. Az elhangzó dalok, mesék nem „historikusak”, inkább a hazát megtartó erények és remények mécsesei mellett születtek. Túlélésünk, megmaradásunk, felemelkedésünk egy-egy pillanatát és elágazó útjait rögzítik, olykor világos képekben, máskor rejtjelesen vagy öntudatlanul.

Kutatásának tárgya ezúttal a testvérét fel nem ismerő lélek, az embert fel nem ismerő ember: a művész medvebőrbe, filemiletollba, aszott kicsi ember bőrébe bújva, brummogva, csipogva, suhogva, eget-földet szántva éli át a testvérszeretet és testvérgyűlölet mitikus állapotait. Az előadások a Borostyán Produkció szervezésében érkeznek Erdélybe, információk a borostyanprodukcio@gmail.com e-mail címen és a 0036-205603211-es telefonszámon kérhetőek.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »