Újra elkülönítik a nagyváradi városi kórházat a Covid-fertőzött betegek számára

Újra elkülönítik a nagyváradi városi kórházat a Covid-fertőzött betegek számára

Alig egy nappal azt követően, hogy Raed Arafat katasztrófavédelemért felelős belügyi államtitkár elrendelte, hogy a nagyváradi városi kórház továbbra is maradjon nyitva a krónikus betegek számára, és a katonai kórházat különítsék el a koronavírussal fertőzött páciensek számára, az esetszámok megugrása miatt a helyi hatóságok felülbírálták a döntést.
A döntésről pénteki videónyilatkozatában számolt be Dumitru Ţiplea, Bihar megye prefektusa. A Facebook közösségi oldalon közzétett üzenetben közölte ugyanakkor, hogy újfent Gheorghe Carp, a megyei kórház menedzsere fogja koordinálni a megye összes egészségügyi intézményét.

A döntésre azért volt szükség, mert – mint Ovidiu Burtă, a városi kórház orvosigazgatója az Ebihoreanul.ro helyi portálnak elmondta – a katonai kórházban 164 ágy állt volna a fertőzöttek rendelkezésére, ami néhány nap alatt be is telt volna. A

városi kórházban viszont az ágyszám eléri a 450-et, így azt ürítik ki a koronavírusos betegek számára. A beutalt betegeket a katonai, a megyei, valamint a CFR-kórházba szállítják át.

Mint ismeretes, a járvány kezdetén is a városi kórház volt a Covid-19-cel fertőzötteknek, illetve a fertőzésgyanús személyeknek fenntartott egészségügyi intézmény. Gheorghe Carp a Krónikának korábban úgy nyilatkozott, hogy a városi kórházban minden megvan, ami a koronavírussal fertőzött betegek ellátásához szükséges.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »