Újra Csepelre hívják az ultrákat

Újra Csepelre hívják az ultrákat

A Csepel FC ügyvezető igazgatója felhívást tett közzé, miszerint az MLSZ által kiszabott 300 ezer forintos büntetés és a túlpolitizált, kriptahangulatú bajnoki meccsek elleni tiltakozásul az ultrák ismét tegyék tiszteletüket Szigetországban, és a most vasárnapi Puskás Akadémia II. elleni meccsen 90 percen keresztül némán demonstráljanak.

Amint arról már az mno.hu is beszámolt, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 300 ezer forintos pénzbírságot szabott ki az NB III-ban szereplő Csepelre, a Csepel–FTC II NB III-as bajnokin – melyre több mint tízezer drukker látogatott ki – tapasztaltak miatt. Az indoklás szerint a büntetést azért kapta a csepeli klub, mert megsértette a rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, valamint a szurkolók nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt vittek be és használtak a stadionban.

http://mno.hu/

Kétségtelen tény, a jogszabályok azért vannak, hogy betartsák, betartassák őket. Még abban az esetben is, amikor erre a harmadosztályú meccsre 10 125 fizető néző látogatott ki és teremtett régen látott hangulatot a 90 perc alatt. Tán nem véletlen, hogy a csepeliek egyik gólszerzője, Szemán Lajos az nso.hu kamerája előtt el is sírta magát a fantasztikus hangulat miatt.

A szurkolók már kifizették az árát

A ferencvárosi szurkolók azonnal jelezték, mivel ők vétkeztek, természetesen kifizetik a büntetést. Erre azonban nem kerül sor, ugyanis Katona Csaba, a Csepel FC ügyvezető igazgatója nyílt levélben jelezte, a szurkolók már kifizették ennek az árát, és a büntetést a klub saját kasszájából rendezi. Ám ezzel nem ért véget a sportvezető levele, ugyanis újra Csepelre hívta az ultrákat. Alább szó szerint hozzuk a csepeli ügyvezető nyílt levelét, amely a hunmob.com oldalon is megjelent.

„Az MLSZ döntése lesújtó, és megdöbbentő. Nem az összeg nagysága miatt, hanem az értelmetlen büntetés miatt. 2016.03.13-án igazi futball-ünnep volt Csepelen. Remekül szórakozott férfi, nő, fiatal, öreg. Mindenki jól érezte magát! A ferencvárosi szurkolók nem sértettek senkit vallása, származása, és egyéb tulajdonságai miatt sem. Rendbontás nem történt sem az utcán, sem a stadionban.

Ez nem cél?

Végre volt egy olyan mérkőzés Magyarországon, amely olyan volt, mint amilyennek minden mérkőzésnek lennie kéne. Vagy mégsem? Ez nem cél?

Be kell látni, hogy az emberek Magyarországon nem fognak mérkőzésre járni csupán a futball miatt. Szükség van a Csepelen látott körítésre is! Az vonzza a családokat, a nézőket! Azt javasolnám a tisztelt MLSZ-nek, és a törvényhozóknak, hogy egy kicsit lazítsanak az értelmetlen szabályokon, és nyissanak a szurkolók felé, mert így sosem fog megoldódni az üres stadionok problémája.

Engedjék az egészséges politizálást, az ellenfél emészthető zrikálását, és korlátok között a pirotechnika használatát! Ezen nem botránkozik meg senki. Azon viszont igen, hogy milliárdokból épült stadionokban pár száz néző, és kripta hangulat van.

Büntetés a szabályszegőknek

Viszont a megkötött kompromisszumok után keményen büntessék meg a szabályszegőket. A Ferencváros szurkolóinak ezúton is köszönjük a felajánlást, miszerint ők összedobják a büntetést.

Ezt sajnos nem áll módunkban elfogadni, valamint Ti már összedobtátok ezt! Viszont tiltakozásotok (tiltakozásunk) jeléül várunk mindenkit valamelyik hazai mérkőzésünkre, ahol szokásunkkal, és elveinkkel ellentétben néma csöndben nézzük végig a mérkőzést. A Csepel-FTC II mérkőzés belépője érvényes a Csepel-Puskás Akadémia II mérkőzésre is (2016.03.27.16 óra).

Nekünk ez a nap még így is fantasztikus, és felejthetetlen volt!

Hajrá Csepel! Hajrá Szigetország!

Katona Csaba Csepel FC ügyvezető igazgatója”

Maga a nyílt levél már szélvész gyorsan terjed a Facebookon, így ismét szép számmal lehetnek szurkolók a csepeli stadion lelátóin.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »