Újra autóbusz jár Nagykürtös és Pozsony között

Újra autóbusz jár Nagykürtös és Pozsony között

2022. május 24-én Híves László, Lukanénye polgármestere a közösségi oldalán számolt be a hírről, mely szerint a Bautrans nevű vállalat távolsági autóbuszjáratot indít Nagykürtös és Pozsony között.

A Szlovák Autóbusz-közlekedési Vállalat (SAD) zólyomi részlege korábban már működtetett egy járatot a két település között; egy ideje azonban ez már nem üzemel, igény mégis lenne rá. A 2012 óta főleg Besztercebánya megyében működő Bautrans nevű vállalat klimatizált autóbusza május 26-ától egyelőre két munkanapon, csütörtökön és pénteken, valamint vasárnap fog közlekedni.

A 610506-os számú járat a két munkanapon 6:45-kor indul Nagykürtösről, hogy aztán Kürtösújfalut, Mikszáthfalvát (Szklabonyát), Zsélyt, Tótgyarmatot, Ipolykeszit és Ipolynagyfalut érintve érje el Ipolyságot, majd Gyűgyön, Hontmaróton és Zsemberen át haladjon tovább Léva, Garamkálna, Verebély, Nyitra, Nagyszombat és Pozsony felé. A pozsonyi végállomást 10:45-kor éri el. Vasárnap 15 órai indulással 18:55-ig teszi meg ugyanezt az utat.

Hírdetés

Visszafelé, vagyis Pozsonyból Nagykürtös irányába – az említett két munkanapon – 13:30-kor indul a járat, s 17:33-ra fut be a járási székhelyre, míg vasárnap 20:10-kor szállhatnak fel a Pozsonyból hazafelé igyekvők, hogy 23:53-ra érjenek Nagykürtösre.

A 610506-os számú járatra elektronikus menetjegyet a www.cp.sk vagy a www.amsbus.sk honlapon van mód vásárolni. A busz indulási ideje úgy van tervezve, hogy összhangban legyen a települések közötti járatokkal, így az autóbusz bevárja az időben közel levő többi járatot is”

– fogalmazta meg a vállalat ügyvezetője, Ľubomír Debnár.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »