Újmisés áldással zárult a júliusi búcsúnap Alsószentivánon

Újmisés áldással zárult a júliusi búcsúnap Alsószentivánon

A Fatimai Szűz első magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánban májustól októberig minden hónap 13-án, a fatimai jelenések napjain tartanak zarándoknapot. Hagyomány, hogy a harmadik búcsúnapon egy újmisés pap vezeti a szertartást. Idén július 13-án Szakács Péter Mihály mutatott be szentmisét.

Szakács Péter Mihály diakónusként Lajoskomáromban szolgált. Péter atyát június 24-én szentelte pappá Spányi Antal megyéspüspök a Prohászka-templomban, Székesfehérváron.

Alsószentivánban a szentmise elején Kallós Péter köszöntötte a híveket, aki korábban Alsószentiván plébánosa volt, majd Szakács Péter vezetésével folytatódott a szertartás.

A tizenkét éves Jézus templomban való megtalálásáról szóló evangéliumi szakaszhoz kötődő elmélkedésben Szakács Péter kifejtette, hogy amennyiben úgy érezzük, Jézus hiányzik az életünkből, a templomban ma is megtaláljuk őt. Amikor gyengülni érezzük hitünket, úgy véljük, nem vagyunk olyan erősek, mint voltunk, Jézus megtalálásából mindig erőt meríthetünk. A templomban hittel megélt élményeinket pedig továbbadhatjuk környezetünknek, hazavihetjük otthonunkba, családtagjainknak.

Hírdetés

A szentmise végén Helter István plébános is köszöntötte a zarándokokat, megköszönte Péter atya szolgálatát és egyben kérte, hogy új papi hivatásokért, valamint Péter atyáért – aki két évig Rómában folytatja tanulmányait – is imádkozzanak a hívők.

A kegytárgyak megáldását, majd a körmenetet követően Szakács Péter újmisés áldásban részesítette a jelen lévő lelkipásztorokat és ministránsokat, illetve a zarándokokat. A búcsú szentségimádással zárult.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Szöveg és fotó: Kiss Attila

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »