Újjáalakul a Munkásőrség, a kádári időszak leggyűlöltebb szervezete

A Sztárklikk információi szerint a területileg illetékes törvényszék megkezdte annak a civil szervezetnek a bejegyzését, amely nyíltan a rendszerváltáskor feloszlatott Munkásőrség hagyományait ápolná, eszmeiségét képviselné. Az alapítók ezt egy hagyományőrző (!) egyesület formájában képzelik el.

Mivel a munkásőr kifejezés használata törvényben tiltott, hiszen Németh Miklós kormánya kezdeményezésére feloszlatták a szervezetet, ezért Munkásőr Hagyományőrző Egyesület nevet engedélyeztetni kell.

Hírdetés

A Nagy Alapítók attól félnek, hogy a jelenlegi parlament úgysem engedélyezné ezt nekik, így meg sem próbálják, hanem a munkásőr egyenruha színére utalva Acélszürke Hagyományőrző Egyesület néven kérik újbóli bejegyzésüket.

Az Egyesület elnöke, vagy ahogy maguk között nevezik, „országos parancsnoka” a 29 éves Juhász Norbert.

A munkásőrség a levert 1956-os forradalom után, a szocialista hatalmi rendszer támogatására Magyarországon létrehozott, közvetlen pártirányítás alatt álló félkatonai szervezet volt. A forradalom rendfenntartóként ott voltak minden párt- és állami ünnepségen. A munkásőrök civil foglalkozással rendelkező, a kommunista hatalom iránt elkötelezett párttagok voltak, akik munkájuk mellett vállalták a munkásőri feladataikat.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »