Ujhelyiék gigantikus méretű ingatlant húznak fel

Az MSZP európai parlamenti képviselője pályázik a szocialisták társelnöki tisztségére, egyben teljes átalakulást hirdetett meg, és a megkopott MSZP nevet is lecserélné.

A szocialista politikus félreérthetetlen utalásokat tett arra, hogy a teljes átalakulás Horn Gyula örökségét vinné tovább – erről ír az Origo. Hornt „a kisemberek politikusának” tartották, Ujhelyi István ezzel szemben egészen biztosan nem „a kisemberek politikusa”, a brüsszeli munkáért ugyanis havi 7145 eurós (mintegy 2,67 millió forintnyi) fizetést vihet haza az európai uniós – köztük a magyar – adófizetők pénzéből.

Hírdetés

Mindemellett, írja az Origo a Kontra.hu tényfeltáró portál birtokába jutott információkra hivatkozva, Ujhelyi az ország harmadik leggazdagabb településén, Nagykovácsiban egy gigaházat építtet magának és a családjának.

A több száz millió forintos építkezés természetesen Ujhelyi István felesége nevéhez kötődik, de, teszi hozzá az Origo, egy ekkora volumenű projekt egy közszereplő esetében mindig kérdéseket vet fel. Az amúgy már egy tavaly augusztusi Facebook-bejelentkezésben kiderült, hogy a szocialista politikus egy-két éve Nagykovácsiban él a családjával, ezt akkor maga ismerte el.

Az ügy leginkább azért kellemetlen Ujhelyinek, mert éppen a napokban jelentette be, hogy megpályázza az MSZP társelnöki posztját. Emellett pedig azért is különösen pikáns, mert a párt a Magyar Nemzet információi szerint a frakciólétszámmal arányosan, azaz harmadával csökkenti az MSZP alkalmazottainak, tanácsadóinak és egyéb munkatársainak számát, magyarul, ennyi embert bocsátanak el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »