Újabb viharriasztás: elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ország 39 megyéjében és Bukarestben

Újabb viharriasztás: elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ország 39 megyéjében és Bukarestben

Légköri instabilitásra, felhőszakadásra, jégesőre és viharokra vonatkozó elsőfokú riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 39 megyéjére és Bukarestre.
A sárga jelzésű figyelmeztetés 12 és 23 óra között érvényes – közölte az Agerpres.

A meteorológusok szerint a jelzett időszakban az ország egész területén villámlásoktól kísért felhőszakadásokra kell számítani, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25, helyenként a 40-60 litert négyzetméterenként.

Hírdetés

Ezt követően kedden 23 órától szerdán 10 óráig az ország 16 déli és keleti megyéjében nagy területeken lehet felhőszakadásokra, villámlásra, viharos szélre, jégesőre számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25, helyenként az 50 litert négyzetméterenként.

Ugyanakkor az ország nagy részére fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben június 20-án 23 óráig. Ebben az időszakban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra lehet számítani, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25, helyenként a 35-40 litert négyzetméterenként.

A keddi nap folyamán ugyanakkor az ország déli és keleti részében kellemetlen lesz a hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató elérheti, sőt meg is haladhatja a kritikus 80-as szintet.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »